تحلیل بنیادی شرکت پویا زرکان آق دره
معرفی شرکت
شرکت پویا زرکان آق دره در سال 1377 با موضوع اجرای فعالیت های جامع مدنی از اکتشاف تا عرضه محصولات واسطه یا نهایی تاسیس شد. در سال 1378 موفق به اخذ پروانه بهره برداری معدن طلای آق دره تکاب از وزارت صمت شد. این شرکت از سال 1382 با استفاده از بهروزترین تکنولوژی در حوزه استخراج و به کارگیری از ماشین آلات و دستگاه های تمام مکانیزه معدنی اقدام به استخراج کاده معدنی از معدن طلای آق دره نموده است.
به موجب پروانه بهره برداری ظرفیت سالانه شرکت 715،000 تن کانسنگ طلا با عیار1.18 گرم بر تن است و فعالیت اصلی شرکت مربوط به استخراج مواد معدنی از معدن طلای آق دره بوده است. شرکت پویا زرکان آق دره (فزر) دارای دو زیرمجموعه به نامهای فرآوری پویا زرکان آق دره و استحصال مواد معدنی تخت سلیمان است، که استخراج کانسنگ طلا توسط فزر، تولید کنسانتره توسط شرکت فرآوری و استحصال و تولید شمش توسط شرکت استحصال انجام می شود. طبق شفاف سازی فزر سود هر دو زیرمجموعه به طور کامل تقسیم و در سایر درآمدهای عملیاتی فزر شناسایی می شود.
در شرکت های تابعه شرکت فرآوری پویازرکان آق دره بر اساس پروانه بهره برداری دارای ظرفیت 12 تن کنسانتره طلا، 12تن کنسانتره نقره، 25 تن کنسانتره جیوه و 600 تن سیانید سدیم است.در شرکت تابعه دیگر شرکت استحصال مواد معدنی تخت سلیمان براساس پروانه بهره برداری دارای ظرفیت اسمی تولید 700 کیلوگرم طلا و 684 کیلوگرم نقره و 3 تن جیوه است که توانایی تولید تا دو برابر این ظرفیت را دارا می باشد.
براساس ماده 132 قانون مالیات های مستقیم فروش محصول اصلی شرکت (شمش طلا) تا سال 1403 معاف از مالیات است.
در انتهای سال 1399 موجودی انواع شمش و مصنوعات طلای شرکت معادل 1306 کیلوگرم بوده که در سناریوی پایه فرض شده است که در سال 1400 تمام موجودی به فروش رسد. همچنین موجودی باطله کانسنگ شرکت معادل 9 میلیون تن است که با در نظر گرفتن 366 هزارتن تا 24 سال می تواند از این منابع استفاده کند.
طرحهای توسعه شرکت شامل هیپ لیچینگ طلا، کارخانه فرآوری روی، و کارخانه فرآوری سنگ تراورتن در زمستان 1401 به بهره برداری خواهند رسید.
شرکت های مذکور در بهمن ماه ۱۴۰۰ فروش شمش طلا و مصنوعات طلا به ارزش ۴۴۱۳ میلیارد ریال داشته اند.
پروانه بهره برداری از تاریخ 1400/01/01 به مدت 5 سال تمدید گردید. در معدن آق دره اکتشاف و ایتخراج در حال انجام است ذخایر قطعی این معدن 3.5 میلیون تن است این معدن 7.5 میلیون تن ذخیره احتمالی نیز دارد. همچنین اکتشاف در محدوده آرپاچای و گورگور در حال انجام است.
سهامداران شرکت به شرح زیر است:

شرکت های فرعی
پیش بینی سود و زیان زیر مجموعه های فزر به شرح زیر می باشد:


تولید و فروش
روند تاریخی و پیش بینی تولید و فروش به شرح زیر است:

مفروضات تحلیل
جهت پیش بینی سود و زیان شرکت، مفروضات زیر درنظر گرفته شده است:

سود و زیان
با توجه به مفروضات بالا، سود و زیان فزر به شرح زیر می باشد:
