22030350

info@novinic.com

تهران، بلوار آفریقا، بلوار گل آذین، شماره 23

تحلیل بنیادی فرآور

مروری بر صنعت روی

روی چهارمین فلز مورد استفاده بعد از آهن آلومینیوم و مس می‌باشد خواص فیزیکی،شیمیایی ترکیبات و آلیاژهای متنوع این فلز باعث شده تا در فهرست فلزات پر مصرف قرار گیرد واکنش پذیری با آهن مقاومت در برابر خوردگی الکتروشیمی، نقطه ذوب پایین ،سیالیت استحکام آلیاژ پذیری شکل پذیری مقاومت کششی بالا ماده مغذی بودن و التیام دهندگی، زمینه های کاربردی گوناگون این فلز را فراهم آورده است که از آن جمله می‌توان از پوشش بر روی فلزات برای جلوگیری از پوسیدگی فلزات،ساخت و سازها، لوازم منزل خودروسازی کشتی سازی، ریخته گری‌های سنگین ابزار آلات آلیاژسازی لوازم الکتریکی، باتری سازی، کامپیوترها تجهیزات پزشکی لاستیک سازی رنگدانه‌ها لعاب‌های سرامیک،کاغذ سازی صنایع غذایی خوراک دام کود شیمیایی دارو سازی و لوازم آرایشی نام برد این کاربردها در صنایع مختلف بنابر نوع فعالیت آن صنعت اشکال تجاری متنوعی از فلز روی را می‌طلبد که موجبات ارایه این محصول به اشکال گوناگون از طرف شرکت‌های فرآوری فلز روی را فراهم می‌آورد. لذا فلز روی به صورت‌های شمش ،پودر ،ورق ،کلوخه ای گلوله ای میله‌ای، دانه ای و پولکی ارایه می‌شود.

مصارف روی

ورق گالوانیزه:بیشترین مصرف روی برای گالوانیزه کردن سایر فلزات مانند فولاد برای جلوگیری از زنگ زدگی آن‌ها است. فولاد گالوانیزه در بدنه خودروها، چراغ‌های روشنایی خیابان‌ها، گاردریل جاده‌ها و پله‌ها استفاده می‌شود.

آلیاژهای ریخته گری روی: ریخته گری روی در صنعت خودرو و صنایع سخت افزاری و الکتریکی اهمیت به سزایی دارد.

آلیاژ برنج: برنج آلیاژی از مس و روی است که در کالاهای تزیینی به خاطر ظاهر روشن و مانند طلای آن، در کاربردهایی که اصطکاک کمی مورد نیاز است مانند قفل‌ها، دنده‌ها، یاتاقان، دستگیره در، روکش مهمات، لوله کشی ساختمان‌ها، وسایل الکتریکی.

محدودیت های تولید روی در ایران

مشکل صنعت سرب و روی درارتباط با فرآوری وتولید شمش است. بطوریکه تکنولوژی های موجود با بهره‌وری نه چندان مطلوب قابلیت مناسبی جهت خرید خاک های معدنی وارداتی را ایجاد نمی‌کند. برخی از مهم‌ترین موانع پیش روی توسعه این صنعت عبارتند از عدم تخصیص تسهیلات و اعتبارات ترجیهی به این صنعت با در نظر گرفتن حاشیه سود پایین آن، وجود عوارض گمرکی و مالیاتی در واردات ماده معدنی و کنسانتره از کشورهای همسایه و عدم وجود مکانیزم‌های تشویقی در تامین مواد معدنی خام توسط شرکت‌ها از کشورهای همسایه.

معادن روی ایران

معادن قابل بهره برداری ایران به شرح زیر است:

معرفی شرکت

شرکت فراوری مواد معدنی ایران در سال 1370 به صورت سهامی خاص تاسیس شد. اهم فعالیت شرکت در ارنباط با تولید ورق و شمش روی می باشد. این شرکت از زیرمجموعه های شرکت توسعه معادن روی ایران می باشد.

ظرفیت شرکت در ابتدا برای تولید 16 هزارتن شمش روی در سه شیفت کاری در سال بوده است اما طبق طرحی که در سال 1384 اجرایی گردید، ظرفیت عملی شرکت به 18 هزار تن افزایش یافت.

سهامداران اصلی شرکت یه شرح زیر است:

تولید و فروش

شرکت در سال 1401 ، 6068 تن تولید داشته است اما فقط نیمی از آن را به فروش رسانده است. ابتدای سال 1401، 6941 تن موجودی شمش روی داشته است که فروشی از آن در طول سال نداشته است. درنتیجه در ابتدای سال 1402، 9777 تن موجودی شمش روی دارد که 2 هزار تن از آن را در فروردین ماه به فروش رسانده است.

روند تاریخی و پیش بینی تولید و فروش شرکت به شرح جدول زیر است:

مواد مصرفی شرکت

ظرفیت تولید شرکت 18 هزار تن با مصرف مواد اولیه با عیار 28 درصد است. اما در سال 1400 مواد با این عیار به شرکت نرسیده و مواد با عیار 22 درصد و ضایعات تولیدی استفاده کرده است.

جهت برآورد میزان خاک، نسبت مصرف آن به شمش روی تولیدی در 9 ماهه 1401 درنظر گرفته شده است.
جهت برآورد نرخ ها نیز نسبت نرخ مواد به شمش روی درنظر گرفته شده است.

مفروضات تحلیل

جهت برآورد سود و زیان سال آتی، مفروضات زیر درنظر گرفته شده است.

سود و زیان

با توجه به مفاهیم و مفروضات عنوان شده، سود و زیان تاریخی و پیش بینی سال بعد به شرح زیر است:

تحلیل حساسیت

تحلیل حساسیت سود هر سهم سال 1402 و نسبت پی بر ای بر اساس نرخ دلاری روی و درصد فروش از موجودی به شرح جداول زیر است:

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.